Dagens finansnyheder

FREDAG 1. Sep

<- Tilbage til nyheder

De amerikanske inflationstal ser lysere ud, og Klarna er snart ved at være klar til at blive børsnoteret

Play audio

Sølv og guld stiger i værdi

Værdien af sølv og guld er generelt steget de sidste seks måneder, og samtidig er værdien steget bemærkelsesværdigt meget i de seneste uger. Guldværdien bevæger sig ofte i den modsatte retning af aktiemarkedet. Så når aktierne klarer sig godt, så klarer guld sig dårligt og omvendt.

Investorer har en tendens til at søge tilflugt i guld som et sikkert tilholdssted: det er en kendt størrelse og en formue, der har eksisteret i århundreder. Når guld tidligere er steget i værdi, har det normalt været før en recession, hvilket kan tyde på, at der er en recession i sigte. Dette kommer muligvis ikke som en overraskelse for nogen, men det bekræfter den økonomiske udvikling, som vi har set de seneste uger.

USAs inflation og arbejdsløshed ser ud som forventet

De inflationstal, som blev offentliggjort i går fra USA, viste den mindste stigning siden slutningen af 2020, hvilket har fået markedet til at reagere positivt. Dagens nyhed om non-farm lønninger forventes at lette lidt på spændingerne på det amerikanske arbejdsmarked. Forhåbentlig viser tallene, at arbejdsløsheden fortsat er på 3,5%. 

Kombinationen af disse nyheder kan meget vel bidrage til opfattelsen af, at Federal Reserve sandsynligvis ikke vil hæve renten yderligere på deres næste møde i september. Det vil betyde, at markedet i september får en solid start.

Klarna annoncerer månedlig rentabilitet

Den privatejede, svenske betalingsvirksomhed Klarna annoncerede i går, at de havde opnået rentabilitet for maj måned. Dette betyder, at de udnytter investeringer til at skabe omsætning. Deres regnskab for sidste kvartal viser dog stadig tab. Virksomheden har haft stor succes førhen, men har det seneste år været hårdt presset grundet inflationen og den faldende forbrugertillid. Men deres direktør har annonceret, at Klarna muligvis snart er klar til en længe ventet børsnotering (IPO). Dette vil ske så snart, at betingelserne er de rette.

Kilder: Bloomberg, Nasdaq, IG, AJ Bell, Reuters, Financial Times

Caroline Lundig