Dagens finansnyheder

FREDAG 14. JUNI

<- Tilbage til nyheder

Bonus til Musk og Taylor Swift booster britisk økonomi

Play audio

Taylor Swift booster britisk økonomi

Taylor Swifts tre udsolgte koncerter i Edinburgh har ikke kun tiltrukket rekordmange tilskuere, men også udløst målbare jordskælv op til næsten seks kilometer fra koncertstedet og boostet den britiske økonomi med et anslået løft på næsten 657 mio. kroner. Ifølge den britiske bankkoncern Barclays forventes Taylor Swifts Eras Tour i alt på landsplan at tilføje 1 milliard pund, svarende til 8,5 mia. kroner, til den britiske økonomi. Swift tiltrækker fans fra hele verden i en sådan grad, at fænomenet har fået navnet "Swiftonomics," der beskriver den amerikanske popsangerindes evne til at påvirke økonomien i de byer og lande, hun besøger. Dette sker ved, at hun tiltrækker store mængder fans, som bruger penge på rejser, overnatninger og andre udgifter forbundet med hendes koncerter.

Kæmpe bonus til Elon Musk

Det var en god dag for Elon Musk i går, da Teslas investorer ved generalforsamlingen stemte for hans omfattende plan om at flytte elbilproducentens hovedkontor til Texas samt udløse en bonus på 56 mia. dollar til Musk. Det er en måde for investorerne at vise deres tiltro til Musk som leder til trods for, at Teslas salg er faldet, og aktien har lidt store tab. Afstemningen betyder dog ikke, at Musk straks får sin nye lønpakke. En dommer satte sig nemlig mellem Musk og hans bonusplan tilbage i 2018, og det forventes, at Tesla vil appellere. Nyheden fik Tesla-aktien til at stige med 3 procent i torsdagens handel.

Apple overhaler Microsoft

Apple kan igen kalde sig verdens største selskab efter tre dages aktiestigninger, der har sendt Microsoft ned på andenpladsen. Apples markedsværdi nåede torsdag 3.285 mia. dollar, hvilket overgik Microsofts 3.282 mia. dollar. Denne stigning skyldes blandt andet Apples annoncering af samarbejdet med OpenAI, der er kendt for ChatGPT. Denne nyhed har givet Apple-aktien et betydeligt løft, som ikke er set siden august 2020. Torsdag markerede første gang siden januar, at Apple afsluttede med en højere markedsværdi end Microsoft.

Kilder: CNBC, Euroinvestor.

Nina Dahl