Dagens finansnyheder

FREDAG 15. Sep

<- Tilbage til nyheder

De nye ejendomsvurderinger mødte kraftig modstand, og prisen på uran er på sit højeste niveau i 12 år.

Play audio

Ejendomsvurderinger i modvind 

Siden mandag aften har de nye foreløbige ejendomsvurderinger stjålet fokuset i de danske medier. Mange boligejer er svært utilfredse med de nye vurderinger, da der i en del tilfælde er vurderet en højere grundværdi end ejendomsværdi. Det kan få stor betydning for personer, som ønsker at sælge deres bolig. 68.000 ud af de 1,8 mio. offentliggjorte ejendomsvurderinger skal nu gennemgås igen for fejl. 

En anelse optimisme fra Kina

Kina offentliggjorde i går vigtige økonomiske data, der viste, at detailomsætningen og industriproduktionen er steget. De overgik til og med analytikernes forventninger takket være et højt forbrug i sommerferieperioden. Det anses dog ikke som begyndelsen på en opgang, men det giver et glimt af optimisme for den ellers sløve økonomi. Markedet i Kina steg kraftigt som følge af nyheden, hvor Hang Seng-indekset steg med 1,2%, og det australske ASX-indeks skød i vejret med 1,75%.

Prisen på uran når det højeste niveau i 12 år 

Uran er steget til det højeste niveau i 12 år, eftersom flere og flere regeringer i verden overvejer atomkraft. Priserne er stadig langt fra det niveau, som de var på i 2011. Dengang var prisen omkring 500 kr. for ét pund (ca. 0,450 gram), men ulykken i Fukushima satte dengang en stopper for forbruget af uran. 

Priserne på nuværende tidspunkt er ‘kun’ nået op på omkring 450 kr. pr. pund. Selvom det potentielt kan gøre energiforsyningen dyrere, så er det en kulstoffri energikilde, som mange regeringer er begyndt at overveje.

Kilder: Bloomberg, IG, Financial Times, Nasdaq, Yahoo Finance

Caroline Lundig