Dagens finansnyheder

FREDAG 22. Sep

<- Tilbage til nyheder

Markederne kæmper for at tilpasse sig ændringerne i renten, og de økonomiske data for Europa ser dystre ud.

Play audio

Europas foreløbige PMI'er og rente er bekymrende 

I morges blev der frigivet vigtige økonomiske data, som omfatter Storbritanniens, Tysklands og Frankrigs økonomiske vækst. De foreløbige forventninger til resultaterne af PMI (Purchasing Managers' Index) er ikke optimistiske, og det forventes, at markederne vil reagere herefter. August og september ser ud til at have været nogle udfordrende måneder for Europa, og flere peger på, at det kan betyde en stor økonomisk nedgang i sidste kvartal af 2023. 

En nedgradering rammer Ocado-aktiekursen

Den vindende lockdown-aktie Ocado (OCDO) oplevede et fald på 20% i aktieværdien, efter at en førende analytiker, Andrew Gwynn, nedgraderede aktien til niveauet 'underpræsterende'. Gwynn arbejder hos et førende ratingbureau kaldet Exane ved BNP Paribas. Tidligere på ugen havde Ocado været en af de bedst præsterende aktier på FTSE 100 takket være en opgradering fra analytikere hos rivalen JP Morgan. Dette viser blot, hvor meget analytikernes meninger kan påvirke aktiekurserne og hvor meget de også kan variere.

Coty overvejer at blive børsnoteret i Frankrig 

Coty Inc (LON: 0I4A) selskabet, som står bag store varemærker som Gucci, Tiffany, Miu Miu og Vera Wang, overvejer en børsnotering på børsen i Frankrig. De fleste aktier har kun én børs, men nogle større, veletablerede virksomheder vælger at notere sig på flere børser rundt om i verden. Det gør de for at maksimere deres evne til at rejse kapital og gøre aktier tilgængelige for flere aktionærer. Omtalte børsnotering er stadig under udvikling, men den vil være med til at styrke det franske marked, der er kendt som hjemstedet for skønhed og mode.

Kilder: IG, Motley Fool, Reuters, Bloomberg, AJ Bell, Nasdaq, Yahoo Finance

Caroline Lundig