Dagens finansnyheder

FREDAG 25. Aug

<- Tilbage til nyheder

Spænding forud for Powells tale i dag om FEDs forventninger til renteniveau i resten af 2023

Play audio

BRIKS-landene udvides 

BRIKS-landene har på et topmøde i Johannesburg i Sydafrika besluttet at invitere yderligere seks lande ind i alliancen. Det drejer sig om Saudi-Arabien, Iran, Argentina, Egypten, Etiopien og De Forenede Arabiske Emirater. BRIKS-landene består i øjeblikket af landene Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika.  

Spænding forud for Powells tale til vigtigt FED-møde 

Markederne venter i spænding på dagens tale fra formanden for Federal Reserve i USA. Jerome Powell går på talerstolen omkring middags tid til Jackson Hole Symposium, hvor man forventer, han fremlægger FEDs planer for rentestigninger for resten af 2023. FEDs udmeldinger i dag om rentestigninger vil have indflydelse på markederne. Man forventer, at udmeldingen indebærer yderligere stigning af renten, da kampen mod inflation endnu ikke er ovre.

Watches of Switzerland oplever stort fald 

På trods af vækst i forrige måned er Watches of Switzerlands (WOSG) aktiepris i går faldet med 27%. Virksomheden, som sælger schweiziske ure til det engelske marked, har ellers været stabilt trods svære tider. Men usikkerheden kommer efter, at Rolex har opkøbt Bucherer, som er en af Watches of Switzerlands konkurrenter. 

Kilder: AJ Bell, Financial Times, IG, Bloomberg, Yahoo Finance, The Guardian, Reuters

Maiken Reinholdt