Dagens finansnyheder

Fredag 30. juni

<- Tilbage til nyheder

Det er en stor dag for eurozonen, mens Nike sender blandede signaler

Play audio

Eurozonens økonomiske sundhed

Det er en stor dag i forhold til at vurdere eurozonens økonomiske sundhed. Med offentliggørelsen af de foreløbige inflationstal for den samlede region kombineret med tal om både fransk inflation, tysk arbejdsløshed, italiensk arbejdsløshed og britisk økonomisk vækst, giver det os en hel del at fordøje! Markederne vil sandsynligvis reagere på meddelelserne, uanset om de er positive eller negative, da de giver store indikationer af, hvordan den fremtidige økonomiske sundhed ser ud samt udsigterne til markedsvækst. 

Blandede signaler fra Nike

Nike offentliggjorde i går deres indtjening for kvartalet. Overskuddet var højere end forventet, hvilket er gode nyheder. Men til gengæld var deres indtjening pr. aktie lavere end forventet, hvilket skræmte investorerne. Indtjeningen pr. aktie bliver nemlig ofte brugt som rettesnor for aktiekursen, og fordi den var lavere end forventet, faldt aktiekursen med 4% som følge heraf. 

Cineworld i frit fald

Den britiske biografkæde Cineworld har meldt ud, at en amerikansk domstol har godkendt en plan for, hvordan virksomheden kan omstrukturere sin gæld. Dermed forventes det, at Cineworld kan undgå en potentiel konkurs, hvilket ellers var den helt store frygt baseret på tidligere økonomiske udmeldinger. Ikke desto mindre faldt deres aktiekurs med over 30% på baggrund af nyheden. Det er selvfølgelig ikke godt for investorer, der allerede ejer Cineworld-aktier, men friske investorer vil måske skynde sig at opkøbe i håb om et muligt opsving. 

Kilder: AJ Bell, Reuters, Investopedia, Yahoo Finance, Nasdaq

Lærke Engelbrekt Pedersen