Dagens finansnyheder

Fredag 4. august

<- Tilbage til nyheder

Faldende fragtrater hos Mærsk og blandede regnskaber hos Apple og Amazon

Play audio

Mærsk er udfordret af de faldende fragtrater 

Den danske rederigigant Mærsk offentliggjorde deres Q2 regnskab her til morgen. Regnskabet viste, at Mærsk nåede en omsætning på 13 mia. kroner, hvilket stemte meget godt overens med de 12,9 mia. kroner, som analytikerne havde forventet. Driftsindtjeningen overgik altså analytikernes forventninger. 

Selvom Mærsk opnåede solide resultater, var det ikke på niveau med de rekordhøje tal fra året før, hvor Mærsk slog Danmarksrekord, da de opnåede et imponerende resultat efter skat på 203 mia. kroner. I år har Mærsk haft udfordringer med faldende fragtrater, især i søfragt-divisionen. Omsætningen for Ocean-forretningsbenet er ifølge regnskabet faldet med 8,7 mia. dollars. 

Arbejdsmarkedsrapporter fra USA og Canada er på vej

I dag ventes de amerikanske non-farm payroll-tal, som måler, hvor mange job der skabes i USA uden for landbrugssektoren. Det er et vigtigt nøgletal, som på grund af sin væsentlighed har fået navnet “Kongetal”. Tallet indikerer den overordnede økonomiske sundhedstilstand i USA. I perioder med økonomisk nedgang og høj inflation forventer mange, at arbejdsløsheden vil stige. Selvom det forudsiges, at disse non-farm payroll-tal måske viser en opbremsning i jobskabelsen, er det stadig ikke så lavt, som det kunne være. 

Apple og Amazon præsenterer regnskaber

Både Apple og Amazon offentliggjorde deres regnskab for det seneste kvartal i går. Amazon rapporterede om en indtjening langt over analytikernes forventninger – en vækst, der ikke er set siden 2020. Aktien steg med mere end 10% efter meddelelserne. Apple derimod rapporterede for tredje kvartal i træk om faldende salg, da den globale nedgang påvirker efterspørgslen på deres telefoner. De nedjusterede også deres forventninger til næste kvartal på trods af stigende digitale abonnementer og et generelt øget overskud. Apples aktie faldt en smule efter meddelelsen.

Kilder: Financial Times, IG, Nasdaq, Bloomberg, Yahoo Finance, Euroinvestor

Lærke Engelbrekt Pedersen