Dagens finansnyheder

Fredag 7. juli

<- Tilbage til nyheder

USA’s kongetal bremser markederne. Shell og Coloplast hænger også i bremsen

Play audio

USA’s kongetal offentliggøres

I dag er den helt store nyhed på de finansielle markeder, at USA’s officielle jobrapport, også kaldet kongetallene, offentliggøres kl. 14.30. Den ventes at vise en jobskabelse på 230.000 job alene i juni. Det tegner altså umiddelbart godt for det amerikanske jobmarked. Men mens lav arbejdsløshed er fantastisk for samfundet, følger der med fuld beskæftigelse lønninger, udgifter og til gengæld inflationen – noget, der er mindre ønskeligt for økonomien. Som følge heraf er markederne faldet af frygt for yderligere rentestigninger.

Shell advarer om faldende handelsresultat

Olie- og naturgasgiganten Shell har advaret om et betydeligt fald i gashandelsresultatet for andet kvartal. Det skyldes især, at naturgasdelen i virksomheden, som driver op til 25% af overskuddet, ser ud til at svigte. Det kan til dels være sæsonbestemt, da vi i de varmere måneder generelt ikke har brug for så meget naturgas til at opvarme vores hjem, men noget kan også skyldes vedligehold. Under alle omstændigheder vil aktiekursen sandsynligvis se mindre rosenrød ud på baggrund af nyhederne. 

Coloplasts milliardopkøb sender aktiekursen ned

Medicoselskabet Coloplast har i dag annonceret, at de har afgivet et bud på den islandske sårplejesevirksomhed Kerecis på 8,9 mia. kr. Udmeldingen skabte usikkerhed på markedet, og Coloplast-aktien faldt med 5,7%. Milliardopkøbet skal nemlig finansieres gennem en aktieemission, hvilket sker ved at udstede nye aktier. Det nedsætter de eksisterende aktionærers ejerandel, men flere analytikere peger på, at investorerne ikke skal løbe skrigende væk af den grund.

Kilder: IG, BBC, Sydinvest, Euroinvestor

Lærke Engelbrekt Pedersen