Dagens finansnyheder

FREDAG 8. Sep

<- Tilbage til nyheder

Det europæiske indeks befinder sig lige nu i den værste periode siden 2018, hvilket skyldes en sløv start i september.

Play audio

En sløj start på september for det europæiske marked

Europæiske markeder har haft en udfordrende start på måneden. Det har været den længste periode med tab på Euro STOXX 600, som nu har ramt det laveste niveau siden 2018. Både Tyskland og Grækenland forventes at offentliggøre resultatet af inflationen, men det forventes ikke at udløse nogle reaktioner i markedet. G20-lederne mødes i dag i Indien, og det forventes at økonomien utvivlsomt vil være et emne, som lederne fortsat vil diskutere.

Lotus afslører deres første elektriske bil før de bliver børsnoteret 

Luksus bilproducenten Lotus har løftet sløret for deres første elektriske bil kaldet Emeya. Dette sker lige inden Lotus går på børsen via en SPAC (Special Purpose Acquisition Company). VinFast, en vietnamesisk producent af elektriske biler, var det seneste selskab i sektoren, der gik på børsen via en SPAC, og svenske Polestar gjorde noget lignende sidste år. Modellen forventes at blive præsenteret for offentligheden næste år. Lotus får deres nye bil produceret i Wuhan. Her får også kinesiske Geely produceret deres biler. Denne nyhed tilføjer blot ekstra konkurrence til det voksende marked for elektriske biler, hvilket muligvis vil have indflydelse på de firmaer som allerede opererer i markedet.

Firmaet Pets at Home skal undersøges 

Den omfattende Pets at Home-virksomhed oplevede en nedgang på over 10% i aktiekurserne i går efter en meddelelse om stigende omkostninger i veterinærsektoren. Kæledyrsejere har følt et stort økonomisk pres, hvilket har skabt bekymring hos konkurrence- og markeds myndigheden (CMA), som mener, at der kan være uoverensstemmelser i prissætningen af behandlingsmuligheder for kæledyr. 

Caroline Lundig