Dagens finansnyheder

Fredag d. 11. august

<- Tilbage til nyheder

Inflationen nærmer sig et mere spiseligt niveau

Play audio

Amerikansk inflation bevæger sig den rigtige vej

I juli endte inflationen i USA på 3,2 % sammenlignet med juli måned sidste år. Dette resultat er lidt lavere end de forventede 3,3 %, men samtidig højere end de 3,0 % vi så i juni. Kerneinflationen, der ikke inkluderer fødevare- og energipriser, steg med 4,7 % på årsbasis, hvilket er et lille fald sammenlignet med de 4,8 % vi så i juni.

De seneste inflationstal viser, at Federal Reserves pengepolitik har virket, men at det ønskede niveau endnu ikke er nået. Mary Daly fra den amerikanske centralbank (Fed) understreger, at der stadig er arbejde at gøre for at nå inflationsmålet på 2%.

Gasprisen i Europa stiger

Gasprisen i Europa steg kraftigt torsdag på baggrund af en varsling om strejke i to store australske gasfabrikker. Gasprisen steg med hele 40 %, hvilket gjorde, at den ramte den højeste pris siden forsommeren 2023. 

Selv mindre nyheder påvirker det skrøbelige gasmarked kraftigt ifølge Jens Nærvig Pedersen, chefanalytiker i Danske Bank, der nøje følger energimarkedet. Han påpeger, at selvom der kun er tale om en varslet strejke indtil videre, er der stadig bekymring, og det er for tidligt at sige, om gaskrisen blusser op igen.

Credit Suisse-brandet bliver udvisket

Den schweiziske storbank UBS, der tidligere i år overtog konkurrenten Credit Suisse, er i gang med at fjerne Credit Suisse-brandet. I Credit Suisses amerikanske hovedkontor skiftes deres skilte ud, og det samme vil gøre sig gældende for andre vigtige Credit Suisse-kontorbygninger. Selv om Credit Suisses gamle hovedkontor i New York stadig læser "Credit Suisse AG, en UBS-Group virksomhed," ønsker UBS at fjerne enhver reference til Credit Suisse og dets 167-årige historie. Lignende ændringer kan ske for Credit Suisses London-hovedkontor. UBS' adm. direktør, Sergio Ermotti, har slået fast, at Credit Suisse og UBS ikke vil fungere som separate brands. 

Lærke Engelbrekt Pedersen