Dagens finansnyheder

Fredag d. 14. juli

<- Tilbage til nyheder

Takket være den aftagende inflation i USA er det en god uge på markederne

Play audio

Asiatiske markeder når 2023’s højder

De asiatiske markeder åbnede dagen med positive takter, hvor de fleste indekser så ud til at have fem dages kontinuerlige stigninger og bevæge sig mod deres bedste uge i 2023. Mens nyhederne om USA's aftagende inflation gav det største løft til markederne, hjalp de indenlandske asiatiske økonomiske nyheder med at skabe yderligere momentum, herunder Singapores snævert undgåede recession. Finanssektoren har været en torn i øjet for 2023's markedspræstation og med nogle af de større amerikanske banker, der offentliggør deres indtjening i dag, kan deres overskud eller tab være den afgørende faktor for, om ugen afsluttes med en positiv eller mere dyster tone.

Delta Airlines melder om stigende indtjening

Et af USA’s største flyselskaber, Delta, annoncerede i går deres hidtil bedste kvartalsvise indtjening. Deres øgede indtjening skyldes en kombination af et stort salg af billetter i juni og reducerede brændstofomkostninger. Som reaktion på nyheden steg Deltas aktiekurs med 2% og nåede højder, der ikke er set i næsten to år. Udmeldingen fra Delta afspejler en bredere tendens inden for flybranchen, hvor Whizz Air, Ryanair og EasyJet-aktierne alle er steget med næsten 50% i løbet af året. American Airlines forventes at offentliggøre deres indtjening næste uge, hvilket mange håber også bliver en succes.

Alphabet-aktien stiger takket være Bard 

Alphabet, som ejer Google, oplevede i går en stor stigning i deres aktiekurs efter at have annonceret forbedringer til deres egen chatbot ved navn Bard. Ifølge Google er Bard tilgængelig på over 40 sprog over hele verden. De nye funktioner gør blandt andet Bard i stand til at justere formaliteten i sit sprog. Derudover vil han nu også være i stand til at afspille sine svar højt på de 40 sprog samt at beskrive fotos, som bliver uploadet til chatbotten.

Kilder: Nasdaq, Yahoo Finance, Financial Times, Reuters, IG

Lærke Engelbrekt Pedersen