Dagens finansnyheder

FREDAG 18. Aug

<- Tilbage til nyheder

Kryptomarkedet tager et ordentligt dyk fredag, og kinesiske Evergrande søger konkursbeskyttelse i USA.

Play audio

Kryptomarkedet oplever et markant fald 

Kryptovalutaen Bitcoin har mistet 8% af sin værdi det seneste døgn. Fredag morgen koster en bitcoin omkring 26.300 dollar. Dette tal var endnu lavere sent torsdag aften dansk tid. Flere andre kryptovalutaer er også under pres, heriblandt den næststørste krypto, Ethereum, som er faldet med 7%. Endnu værre ser det ud for XRP, som er nede med over 16%.

Det amerikanske finansmedie CNBC finder det bemærkelsesværdigt, at faldet i Bitcoin-kursen sker få timer efter, at det amerikanske medie The Wall Street Journal har skrevet om, at SpaceX, der er Elon Musks rumfarts selskab, i årene 2021 og 2022 har solgt Bitcoins for 373 millioner dollar. 

Kinesiske Evergrande søger konkursbeskyttelse i USA

Den kinesiske virksomhed Evergrande søger konkursbeskyttelse i USA ifølge retsdokumenter. Formålet med at søge konkursbeskyttelse i USA er, at Evergrande kan beskytte sine amerikanske aktiver, samtidig med at de forsøger at omstrukturere deres gæld. Engang var Evergrande Kinas største ejendomsudvikler, men siden 2021 har de kæmpet med omfattende gældsproblemer. Evergrande er nu blevet et symbol på krisen i Kinas ejendomssektor, som udgør en betydelig del af landets økonomi. Den negative stemning i ejendomssektoren har også påvirket det kinesiske marked denne uge, hvor flere aktier er faldet.

Inflationen i Europa fortsætter med at falde

Nye tal bekræfter, at inflationen i Europa er faldet fra 5,5% i juni til 5,3% i juli. Inflationen er faldet i 8 ud af de seneste 9 måneder, hvilket er positivt. Dog bekymrer det stadig cheføkonom Jeppe Juul Borre fra Arbejdernes Landsbank, at kerneinflationen fortsat ligger så højt. For nylig har Den Europæiske Centralbank hævet renten til det højeste niveau siden 2001 for at forsøge at styre inflationen. 

Kilder: Ritzau, CNBC, Euroinvestor, Børsen, Finans 

Caroline Lundig