Dagens finansnyheder

Fredag d. 21. juli

<- Tilbage til nyheder

En uge med flere positive regnskaber, kan trække markedet i et samlet plus

Play audio

Positiv udvikling i Danske Banks halvårsregnskab

Danske Bank har netop offentliggjort deres seneste regnskab, der er blevet beskrevet som fornuftigt og lidt bedre end forventet. Banken har haft gode resultater i første halvdel af 2023, og deres økonomi er stærk. Som en konsekvens af dette har bestyrelsen besluttet at udbetale et foreløbigt udbytte på 7 kr. pr. aktie, hvilket svarer til 59% af det resultat, de har opnået i denne periode. Denne nyhed har medført en stigning på ca. 1,5% i værdien af Danske Bank-aktien under fredagens handel. I andet kvartal af året har banken formået at tjene 5 mia. kr., hvilket betyder, at aktionærerne vil modtage næsten 3 mia. kr. i udbytte. En positiv udvikling for banken og dens aktionærer.

American Express starter dagens selskabsregnskaber

Dow Jones indekset er steget ni dage i træk og er oppe på det højeste niveau siden 2017. 

Regnskabssæsonen fortsætter i dag med regnskaber fra bl.a. American Express, Danske Bank og Schlumberger. Både Netflix og Teslas skuffende regnskaber fik deres aktiekurser til at falde i går og trak både Nasdaq og S&P 500 indekserne lidt ned. Derfor er der håb om, at dagens regnskabsmeddelelser vil være mere robuste og give en positiv afslutning på ugen for de amerikanske markeder.

Stigende inflation i Japan, mens Indien forbyder riseksport

Det har været en meget blandet uge på de asiatiske markeder, hvor selv de positive nyheder fra Kina ikke har formået at vække optimismen. Der kommer i dag officielle data om inflationen i Japan, og her forventer de fleste en lille stigning i inflationen ift. sidste måned, hvilket vil bidrage til yderligere bekymringer for det asiatiske marked. Indien har også sat pres på råvaremarkedet ved at annoncere et forbud mod eksport af ikke-hvide basmatiris. Dette er et forsøg på at sikre tilstrækkelig forsyning til den lokale efterspørgsel efter en forfærdelig monsunsæson.

Kilder: IG, Financial Times, Euroinvestor, Nasdaq, Yahoo Finance

Lærke Engelbrekt Pedersen