Dagens finansnyheder

Fredag d. 28. juli

<- Tilbage til nyheder

ECB følger USA i at hæve renten, mens profitten for olie- og gas ikke formår at imponere forbrugerne.

Play audio

ECB hæver igen rentesatserne. 

Den Europæiske Centralbank har hævet renten med 0,25 %, svarende til et kvart basispoint. Den nye renteforhøjelse bringer renten op på i alt 3,75 % og det er altså nu niende gang på cirka et år, at ECB har valgt at hæve renten. ECB har under hele denne inflationskrise været et par skridt efter FED (den amerikanske centralbank), som også valgte at hæve renten tidligere på ugen. Formålet med renteforhøjelserne er at få buk på inflationen, og der kommer nye inflationstal ud i næste uge, som bliver spændende at følge, for at få en indikation på, hvorvidt der kommer yderligere rentehop. Blandt økonomer er der blandede forventninger til om vi er nået rentetoppen.

Mattel oplever "Hollywood-effekten". 

Mattel, ejeren af brandet Barbie, har set aktiekurserne stige med næsten 33% i de seneste uger som følge af hypen omkring filmen. Deres regnskab viste en lille nedgang i værdien, da investorer tilsyneladende var skuffede over det manglende salg inden filmens udgivelse. Det forudses dog, at nedgangen kan fortsætte, da den vedvarende kamp mod inflationen fortsætter, og forældre har svært ved at få råd til det meget efterspurgte legetøj.

Olie- og gasprofitter provokerer anstrengte forbrugere.

Centrica, det selskab der ejer British gas, afslørede i deres Q2 regnskab, der kom ud i går, en stigning i deres indtjening. Dette betyder, at Centrica har valgt at hæve deres udbytte, hvilket aktionærerne får glæde af, hvorimod forbrugere, der kæmper med at betale deres elregninger, vil være mindre tilfredse med Centricas høje indtjening. Der har været snak om, at den britiske regering vil indføre ekstraordinære skatter, men der er endnu ikke truffet en beslutning.

Sources: AJ Bell, IG, Financial Times, Nasdaq, Yahoo Finance, Fortune

Caroline Lundig