Dagens finansnyheder

Mandag 10. juli

<- Tilbage til nyheder

Faldende inflation i Danmark mens Coca-Cola hæver prognoserne

Play audio

Inflationen i Danmark falder 

Inflationen lander på 2,5% i juni. Det er ottende måned i træk, at inflationen i Danmark falder, og inflationen begynder nu at nærme sig en normalisering på omkring 2%. Det skyldes især lavere priser på brændstof og fødevarer. Men man skal dog være opmærksom på, at den faldende inflation ikke nødvendigvis betyder lavere priser, men blot lavere prisstigninger end tidligere. Den seneste måned er priserne steget med 0,3%. Inflationen toppede i Danmark tilbage i oktober sidste år, hvor den lå på 10,1%.  

Coca-Cola hæver prognoserne

I fredags hævede den globale sodavandsvirksomhed Coca-Cola deres årelange prognoser efter stærke salgstal i første halvdel af 2023. Virksomheden ejer ikke kun den berømte sodavand Coca-Cola  men også mange andre mærker herunder energidrikken Monster Energy og læskedrikkene Fanta og Sprite samt Costa kaffe. Det siges, at Coca-Colas salgstal er steget på grund af en stadigt voksende efterspørgsel i udviklingslande samt en generel stigning i efterspørgslen på særligt iskaffe, men også deres sodavand. 

Bitcoin som ETF? 

Blackrock, en af verdens største kapitalforvaltere og ETF-udbydere, har indgivet et forslag til de amerikanske tilsynsmyndigheder (SEC) om at lancere en Bitcoin ETF. Mens SEC og andre globale regulatorer har vedvarende bekymringer om volatiliteten og måderne at regulere krypto på, synes Bitcoin at være en foretrukken og mere stabil mulighed. Hvis det lykkes, kan ETF'en gøre Bitcoin og i sidste ende andre kryptovalutaer mere tilgængelige og attraktive for investorer. 

Kilder: Euroinvestor, Nasdaq, Reuters, IG, Sharecast 

Lærke Engelbrekt Pedersen