Dagens finansnyheder

MANDAG 17. JUNI

<- Tilbage til nyheder

Topdanmark-opkøb og Torm i C25

Play audio

Topdanmark skyder i vejret

Den finske forsikringskoncern Sampo har afgivet et købstilbud på Topdanmark, hvilket fik Topdanmark-aktien til at skyde i vejret med 21 procent lige efter mandagens børsåbning. Tilbuddet går ud på, at aktionærerne vil modtage 1,25 nye A-aktier i Sampo for hver aktie i Topdanmark, hvilket svarer til en værdi på 366,38 kr. pr. Topdanmark-aktie. I forbindelse med tilbuddet værdiansættes Topdanmark til 33 mia. kroner. Desuden vil Sampo ansøge om en sekundær notering på børsen i København. Hvis handlen godkendes af aktionærerne og de relevante myndigheder, forventes handlen lukket i september 2024. 

Torm i C25

Efter fusionen mellem Chr. Hansen og Novozymes (som er blevet til Novonesis, red.) bliver det danske tankrederi Torm medlem i det toneangivende C25-indeks fra mandag d. 24 juni. Torm sejler med raffinerede olieprodukter som for eksempel benzin, diesel, jetbrændstof og den slags. Det seneste år er Torm-aktien steget med 39 procent på børsen, og selskabet har opnået en markedsværdi på knap 22,8 mia. kr. 

Nasdaqs nye højder

Det amerikanske indeks Nasdaq-100 endte i all time high alle ugens fem dage i sidste uge og lukkede altså ugen af med endnu en kursrekord. Nasdaq er et teknologitungt indeks, hvilket afspejler den uge vi har haft, hvor det især har været techselskaberne, der har båret det amerikanske aktiemarked frem. Derfor kan man også se, at Nasdaq-100 er steget mere end de øvrige amerikanske indeks, mens de europæiske markeder er faldet samlet set i løbet af sidste uge, da Europa halter bagefter på techfronten. 

Kilder: Børsen, Euroinvestor.

Nina Dahl