Dagens finansnyheder

MANDAG 18. sep

<- Tilbage til nyheder

En uge med rentebeslutninger nærmer sig, og Instacart hæver forventningerne til deres børsnotering

Play audio

En uge med rentebeslutninger 

Det er en uge med rentebeslutninger, og markederne kommer spændt til at følge med i hvert møde. Såfremt der kommer flere rentestigninger, vil det blot være et tegn på, at kampen mod inflationen langt fra er ovre. Federal Reserve i USA vil sætte gang i processen onsdag, hvilket uden tvivl vil have afgørende betydning for andre regeringer. Storbritannien, Hongkong, Schweiz og Sydafrika vil også offentliggøre deres rentebeslutninger i løbet af ugen, hvilket vil bidrage til det samlede billede af inflationen.

Instacart hæver forventningerne til deres børsnotering

Instacart (CART), det amerikansk-baserede e-handelsselskab, hævede sin børsnoterings (IPO) pris i fredags efter en vellykket børsnotering for chip-virksomheden Arm. Instacart havde håbet på at rejse omkring $26-$28 pr. aktie, men vil nu søge omkring $28-$30 pr. aktie. Dette giver en samlet virksomhedsvurdering på cirka $9,3 milliarder dollars, hvilket bringer dem i den eftertragtede 'enhjørning' kategori. Dog udgør det stadig kun en tredjedel af, hvad de blev værdisat til for bare to år siden, hvilket viser de drastiske ændringer i IPO- og startup-verdenen. Disse ændringer kommer som følge af markedets usikkerhed og sammenbruddet i Silicon Valley Bank - en favorit blandt startups. 

Bankbeslutninger i Indien påvirkes af ligestilling mellem kønnene 

Citi India & South Asia kom i fokus sidste uge, efter at de annoncerede, at de ville give nybagte mødre i Indien mulighed for at arbejde hjemmefra i op til et år efter deres betalte barselsorlov er slut. Men det er ikke kun Citi, der tager et skridt i den retning: hele banksektoren i Indien har nogle af de bedste barselsregler i G20. HSBC i Indien har en børnehave på arbejdspladsen og betaler også et tilskud til barnepiger i op til 6 år efter, at barnet er født. Morgan Stanley tilbyder også op til 16 ugers betalt orlov for fædre. De forstår virkelig at kunne fastholde kvindelige toptalenter, så lad os håbe at andre store markeder og sektorer bliver inspireret til at gøre det samme. 

Kilder: Bloomberg, Financial Times, Reuters, Nasdaq, 

Caroline Lundig