Dagens finansnyheder

Mandag 19. juni

<- Tilbage til nyheder

Helligdage dæmper markedet, men opkøb og mulig adskillelse vækker opsigt

Play audio

Helligdag dæmper markedet

Det forventes at blive en relativt stille dag på de globale markeder, da de amerikanske markeder er lukket på grund af den nationale helligdag Juneteenth, der fejrer årsdagen for afskaffelsen af slaveriet i USA. Ikke desto mindre forventer vi at se resultater fra USA’s boligmarked senere i dag, hvilket normalt giver indikationer på, hvordan det står til med forbrugertilliden. Kina og Hong Kong har også helligdage senere på ugen, hvilket kan føre til et dæmpet markedsmiljø for ugen.

Coca-Cola køber Finlandia Vodka

Coca-Cola, som er en af verdens største drikkevarevirksomheder, har i dag meddelt, at de vil købe Finlandia Vodka. Det er en del af deres strategi at erhverve flere premium spiritusvirksomheder. Men som nogle analytikere har bemærket, så har insidere solgt flere Coca-Cola-aktier, end de har købt. Tiden må altså vise, om det er en god strategi, den store drikkevarevirksomhed har valgt. 

AstraZeneca og Kina

AstraZeneca, en af Storbritanniens største børsnoterede medicinalvirksomheder, har annonceret planer om at adskille sin forretning i Kina for at beskytte de enheder, de har i regionen, mod stadigt skiftende geopolitiske spændinger. Frygten kredser om den kinesiske regerings stigende fokus på indenlandske virksomheder, men AstraZeneca understreger også, at det for nu kun er en plan, og at de måske ikke går videre med den.

Kilder: AJ Bell, Nasdaq, Reuters, IG reports, Financial Times

Lærke Engelbrekt Pedersen