Dagens finansnyheder

MANDAG 25. Sep

<- Tilbage til nyheder

Markederne er usikre ved åbningen, delvist grundet den økonomiske situation i Kina

Play audio

Bekymringer mandag morgen 

Udsigterne for Kinas økonomi fortsætter med at være bekymrende, og det forventes at få indflydelse på det globale marked resten af ugen. Det store kinesiske ejendomsselskab Evergrande (HKG: 3333), der har haft mange udfordringer de seneste måneder, har meddelt, at det er svært for dem at komme ud af deres gæld på grund af dårlige salgstal og deres dårlige økonomiske situation. 

Vigtigheden af ejendomssektoren for den kinesiske økonomi bør ikke undervurderes, og sektorens problemer forventes at kaste en skygge over det globale marked resten af ugen. Dette blev allerede tydeligt i morges, hvor minedriftaktier på FTSE 100 faldt som følge af dette. 

Hollywood er tæt på en aftale med de strejkende forfattere

Aktierne i Disney (NYSE: DIS), Warner Bros (NASDAQ: WBD), Netflix (NASDAQ: NFLX) og andre underholdningsselskaber kan snart ånde lettet op, da det ser ud til, at der er blevet indgået en foreløbig aftale mellem de strejkende forfattere og de store Hollywood-studier. 

Aftalen mangler dog stadig at blive godkendt af guild medlemmerne og Unionens bestyrelse, inden forfatterne kan vende tilbage til arbejdet. Men det er alligevel et skridt i den rigtige retning. Hvis det lykkes, vil mange forvente en stigning i aktiekurserne for de berørte underholdningsselskaber.

Softbank planlægger at lancere Japans første obligationer

Den japanske virksomhed Softbank (LON: 0R15) har i de seneste uger tiltrukket sig opmærksomhed grundet deres ejerskab af det nyligt børsnoterede chip-selskab Arm (NASDAQ: ARM). 

Denne uge er de igen i fokus grundet deres meddelelse om, at de vil forsøge at hæve 120 milliarder yen (809 millioner dollars) gennem Japans første offentlige udbud af obligationer. Håbet er, at bankens øgede opmærksomhed, efter opkøbet af Arm, vil skabe en større interesse for køb af deres obligationer. 

Kilder: Bloomberg, Nasdaq, AJ Bell, Yahoo Finance

Caroline Lundig