Dagens finansnyheder

MANDAG 28. Aug

<- Tilbage til nyheder

Evergrandes aktie faldt med 79% mandag morgen, men overordnet set er der en positiv stemning på markedet.

Play audio

Ejendomsgigants aktie i frit fald 

Den kinesiske ejendomsgigant Evergrandes aktie faldt med 79% her til morgen. Dette skete, efter at handlen med aktien blev genoptaget efter et 17 måneder langt forbud. Evergrandes har været suspenderet siden den 20. marts 2022 pga. betalingsstandsning grundet gæld på over 100 milliarder dollars. 

Positivitet i markedet 

Da markedet åbnede fredag, var der negative spændinger som følge af den tale, den amerikanske centralbankchef Jerome Powell holdt fredag eftermiddag i Jackson Hole. Men markedet kom sig i løbet af dagen, og blandt andet lukkede S&P 500 indekset fredag med en stigning på 0,7 pct. Henover natten er aktierne i både Kina og Japan også steget, hvilket blandt andet skyldes, at de kinesiske myndigheder har halveret afgiften på aktiehandel.

Håb for tysk økonomi

Tysklands økonomi har været under ekstremt pres det seneste år. Til trods for dette udtaler cheføkonom Holger Schmieding, at mediernes beskrivelse af Tyskland som "Europas syge mand" ikke er helt retvisende. Han påpeger, at landet har opnået høj beskæftigelse og er en af verdens største økonomier. Dog befandt Tyskland sig i en teknisk recession i første kvartal af 2023.

Kilder: CNBC, Børsen, Euroinvestor, Financial times, Reuters 

Caroline Lundig