Dagens finansnyheder

Mandag 3. juli

<- Tilbage til nyheder

Royal Unibrew opkøber for milliarder, mens Tesla slår leveringsrekord

Play audio

Royal Unibrew gør milliardopkøb 

Den danske bryggerivirksomhed Royal Unibrew har annonceret, at de opkøber den hollandske læskedriksproducent Vrumona for 2,2, milliarder kroner. Det er den hollandske bryggerivirksomhed Heineken, der sælger Vrumona, som er den næststørste læskedriksproducent på det hollandske marked. Det kræver en godkendelse fra myndighederne, før handlen kan gå endeligt igennem, og den forventes at være klar til efteråret i løbet af september eller oktober. 

Tesla slår leveringsrekord 

Tesla har meddelt, at de har produceret et rekordstort antal køretøjer i andet kvartal af 2023, hvilket har øget produktionen med over 80% i forhold til samme periode sidste år. Efter at have reduceret omkostningerne for at prøve at holde trit med den stadig voksende konkurrence ser det ud til, at Tesla har formået at holde sig konkurrencedygtig. Med deres indtjeningsprognose, der offentliggøres den 19. juli, vil vi se, hvordan omkostningsreduktionen har påvirket virksomhedens rentabilitet.

Produktionstal frigives 

I dag bliver der frigivet produktionstal fra blandt andre Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Storbritannien, Sydafrika og USA. Selvom det måske ikke lyder som den mest spændende overskrift, så er produktionstallene en vigtig målestok for, hvor meget en økonomi fysisk producerer og som et resultat, hvor meget der efterspørges. Det kan sammenlignes lidt med at tjekke, hvor hurtigt eller godt tandhjulene drejer i et maskineri. Med produktionstallene vil vi derfor se, om produktionens virkelighed stemmer overens med den relative markedsoptimisme.

 

Kilder: AJ Bell, BBC, Nasdaq, Euroinvestor

Lærke Engelbrekt Pedersen