Dagens finansnyheder

Mandag 31. juli

<- Tilbage til nyheder

Trods eurozonens stigende vækst har Heineken stadig problemer med stigende priser.

Play audio

Eurozonen i positiv vækst

Eurozonen offentliggjorde tidligt mandag morgen tal for vækst og inflation med lovende resultater. Præcis som analytikere havde forudset, faldt inflationen fra 5,5% i juni til 5,3% i juli. Kerneinflationen er forsat på 5,5%, hvilket bekræfter, at beslutningen om at hæve renten i sidste uge var klog. Den økonomiske vækst for andet kvartal ligger på 0,3%, hvilket viser lovende tegn på en økonomisk genopretning for anden halvdel af året.

Vanquis Banking i frit fald 

Aktierne i FTSE 250-selskabet Vanquis Banking faldt med næsten 30% som følge af dårlige regnskaber med tab, der blev offentliggjort sent fredag. Selskabet havde for nylig opkøbt den kvindeligt ledede budget-app Snoop, hvilket tiltrak den første spænding og fik aktiekursen til at stige. Men på trods af det spændende opkøb vil det være svært for selskabet at genvinde investorernes tillid i noget tid fremover på grund af tabene i regnskaberne. 

Heinekens faldende salgstal 

Den hollandske bryggerikoncern Heineken har rapporteret om faldende salgstal, hvilket har ført til, at de har nedjusteret deres prognoser for resten af året. Heineken tilskriver det faldende salg en kombination af et udfordrende økonomisk klima, stigende priser og reduceret efterspørgsel fra det asiatiske marked. Aktierne faldt med 5% som følge af meddelelsen og med vanskelige tider i vente er det usandsynligt, at værdien vil stige inden for nærmeste fremtid.

Kilder: AJ Bell, ShareCast, IG, Tech Eu, Financial Times, Nasdaq

Lærke Engelbrekt Pedersen