Europas største økonomi, Tyskland, viser økonomiske krisetegn. Landet var i recession over vinteren, og bnp-væksten stagnerede i det seneste kvartal. Iagttagere af landets økonomi ser massive udfordringer, som kan have konsekvenser for dansk eksport og hele den europæiske økonomi. Tysklands vækst er nærmest forsvundet. På grund af det nye geopolitiske verdensbillede har landet ikke længere mulighed for at købe billig energi fra Rusland, da eksporten dertil er suspenderet, og handlen med Kina står stille. Disse problemer kan have betydelig indflydelse på landets økonomi og potentielt påvirke resten af Europa.
I fredags kom der en ny jobrapport for juli. Den viste, at der blev skabt 187.000 nye job i USA. Selvom det er en god vækst, var det mindre end forventningen på 200.000 job. Men alt i alt er 187.000 stadig en relativt høj værdi – især med tanke på de mange rentestigninger.
Rapporten viste også, at arbejdsløsheden er faldet en smule, nemlig fra 3,6 %til 3,5%. Desuden kunne man se en stigning i lønningerne, som er vokset med 4,4% på årsbasis, hvilket er mere end de forventede 4,2%.
422 af selskaberne i det amerikanske S&P 500 indeks har offentliggjort deres finansielle resultater, hvor regnskabssæsonen har klaret sig "bedre end frygtet," eftersom langt størstedelen af selskaberne trodsede den udbredte frygt der var for nedgang før regnskabssæsonen.
Nu er spørgsmålet, om den længe ventede økonomiske afmatning er begyndt at påvirke indtjeningen, og om de amerikanske selskaber kan leve op til de tidligere udmeldte forventninger.
Ifølge Refinitiv har hele 79% af selskaberne overgået analytikernes estimater. Selvom det er normalt i den amerikanske kultur at "slå forventningerne," har denne regnskabssæson set flere selskaber end normalt, der har klaret sig bedre end forventet. Normalt i en typisk sæson overgår kun to tredjedele, svarende til 66%, af selskaberne analytikernes forventninger.
Kilder: Borsen.dk, Euroinvestor