Dagens finansnyheder

MANDAG 11. Sep

<- Tilbage til nyheder

Nedgang i inflationen kan påvirke den store rentebeslutning i Europa senere på ugen

Play audio

Faldende inflation i de skandinaviske lande

De globale markeder vil med spænding vente på, hvad den Europæiske Centralbank beslutter, når de mødes til rentemøde på torsdag. Argumentet for at hæve renten yderligere er, at der fortsat ikke er styr på inflationen. Dog kom der nye inflationstal her til morgen fra både Norge og Danmark. I Norge så vi en overraskende nedgang i inflationen fra 6,3 % til 4,8 %. Det danske resultat var også positivt, da det viste det største fald i to år. Den danske inflation endte på 2,4 % i august.

Markederne venter på regnskab fra Oracles

Teknologisektoren faldt i sidste uge på grund af den optrappende konflikt mellem USA og Kina. Det kom blandt andet til udtryk ved faldet i Apples aktier. Appels aktier faldt på baggrund af Kinas forbud mod iPhones til alle regeringsansatte. Nu er det tid til regnskab fra teknologiselskabet Oracles. Dette regnskab kan bidrage til en god start, hvilket sektoren virkelig har brug for. Virksomheden har haft et rigtig godt aktieår, deres aktiekurs er oppe med 10 % alene den sidste uge, og hele 55% siden årets begyndelse.

El Salvador har toårigt jubilæum med Bitcoin

Det er to år siden, at El Salvador blev det første land til at acceptere Bitcoin som et anerkendt lovligt betalingsmiddel. Landet har oplevet stor modstand ved dette bitcoin projekt. Et eksempel på dette er, at de salvadoranske statsobligationer blev nedgraderet til statussen “junk”, efter at Bitcoin blev accepteret som betalingsmiddel. Derudover har landet været presset af, at bitcoins har været faldende særligt i løbet af år 2022, men El Salvador har formået ikke at misligholde noget gæld på trods af store fald i bitcoins, siden den store investering fandt sted tilbage i 2021.

Lærke Engelbrekt Pedersen