Dagens finansnyheder

Mandag d. 17. juli

<- Tilbage til nyheder

Regnskabssæsonen er over os, og økonomiske resultater skaber uro i markedet.

Play audio

Lad regnskabssæsonen begynde

De store banker indledte regnskabssæsonen i fredags, hvor JP Morgan, Citi og Wells Fargo startede ud med positive nyheder angående deres overskud. Nogle af de centrale aktører, der forventes at udgive deres regnskab denne uge, er Tesla, Netflix, ASML, Johnson & Johnson, Phillip Morris og Schlumberger. Da disse virksomheder er fordelt på forskellige sektorer, lige fra teknologi til byggeri, kan ugen blive turbulent, ikke kun fordi virksomhedernes regnskaber vil give en forståelse for den nuværende økonomiske situation, men også fordi det vil påvirke stemningen i markedet i de kommende måneder.

Kinas blande økonomiske vækst 

I weekenden kom det frem, at Kinas økonomiske vækst steg med 0,8 % i andet kvartal af 2023. Denne stigning oversteg analytikernes forventninger. Ikke desto mindre var markedets reaktion på nyheden lille, da væksten på 6,3 % stadig er lavere end sidste år. Den kinesiske valuta yuan faldt som følge af nyheden, hvilket mange tror, at centralbanken i Kina vil være tilfreds med, da en svagere yuan kan stimulere en hårdt tiltrængt økonomisk vækst.

Twitters tabte annoncesalg 

Elon Musk, administrerende direktør for Twitter, annoncerede i et tweet, at virksomheden har mistet næsten 50% af den indtægt, der normalt genereres gennem reklamer. Selvom juni har været en vanskelig måned, så ser juli dog "lidt mere lovende ud". Lige siden Twitter blev opkøbt af Musk for 44 milliarder dollars, har virksomheden befundet sig i en situation med høj gæld og en negativ pengestrøm. Nu hvor Meta platforms, som også ejer Facebook og Instagram, har lanceret Threads, så har Twitter fået en masse arbejde foran sig. 

Kilder: IG, AJ Bell, The Guardian, Reuters, Financial Times, BBC

Caroline Lundig