Dagens finansnyheder

MANDAG 21. Aug

<- Tilbage til nyheder

Markederne venter i spænding på nyheder fra det årlige Jackson Hole Symposium

Play audio

Jackson Hole Symposium

Markederne denne uge retter opmærksomheden mod Jackson Hole Symposium, som er et årligt møde, hvor ledere fra globale centralbanker samles et sted kaldet Jackson Hole i Wyoming. Højt på dagsordenen forventes at være diskussioner om de igangværende rentestigninger samt potentielle recessioner rundt om i verden.

Kina stopper rentestigningerne 

PBOC (Folkets Bank of China) traf den interessante beslutning om at sænke deres etårige primære rente (med andre ord deres rente på lån med en kort tidslinje) med 0,1%. Mange forventede, at de ville sænke den med 0,15% og også ændre deres femårige rente. I stedet besluttede de at lade deres femårige rente være uændret. Beslutningerne efterlod markederne med blandede reaktioner, men efter en urolig foregående uge med dårlige økonomiske nyheder fra Kina er positive nyheder velkomne. 

Spansk forbrugertillid

I dag udkommer der data om spanske forbrugeres tillid, hvilket muligvis vil afsløre, at landet befinder sig i et usikkert politisk landskab. Efter at have været det første land i eurozonen, der nåede målet om 2% inflation, havde mange store forhåbninger til den spanske økonomi. Den nylige hastevalg og uklare resultater har ændret udsigten og kan meget vel påvirke dagens forbrugertillid.

Caroline Lundig