Dagens finansnyheder

Mandag d. 24. juli

<- Tilbage til nyheder

Endnu en uge venter med offentliggørelse af flere virksomheders regnskaber.

Play audio

En uge med indtjeningsrapporter og økonomiske beslutninger

I sidste uge endte markederne i grønt, selvom der var tab i den ellers ret dominerende tech-sektor. Denne uge er fyldt med Q2 regnskaber fra virksomheder som blandt andet Alphabet (Google) og Microsoft, samt en håndfuld europæiske banker. Den amerikanske centralbank Federal Reserve, Den Europæiske Centralbank og Bank of Japan har også en spændende uge foran sig, hvor de blandt andet skal træffe vigtige beslutninger om renter og inflation. Derudover vil vi holde øje med amerikansk BNP, som kommer med nye tal senere på ugen. 

Bavarian Nordic i kæmpe kursfald

Bavarian Nordic har meddelt, at de dropper den videre udvikling af deres RSV-vaccineprogram. Beslutningen kommer efter fase 3-forsøget ikke opfyldte de primære mål. Derfor dropper Bavarian deres vaccinekandidat og partnerskabet med Nuance Pharma. RSV-vaccinen spillede en stor rolle i Bavarians forretningsplan, hvorfor Bavarian Nordic aktionærerne ikke tog godt imod denne nyhed. Bavarians aktiekurs falder mandag med hele 26 %. 

Barbenheimer giver biografaktier et løft

Mens seere strømmede til de store lærreder i weekenden for at se Barbie, Oppenheimer eller måske begge dele i træk, så oplevede mange biografkæder et løft i deres aktiekurs. Den store kæde Cineworld oplevede en stigning på hele 17%, mens den britiske biografkæde Vue så en stigning på 10% i deres aktiekurs. Biografkæderne har haft svært ved at komme sig efter nedlukningerne i løbet af covid-19-pandemien, hvor både Vue og Cineworld begge var truet af at blive fjernet fra børsen. Nu håber mange investorer, at det positive boost fra de to film vil starte en opadgående trend.

Lærke Engelbrekt Pedersen