Dagens finansnyheder

Mandag 12. juni

<- Tilbage til nyheder

USA, Oracle og Travelodge

Play audio

USA offentliggør opgørelse over indtægter og udgifter

USA’s opgørelse over indtægter og udgifter bliver offentliggjort i dag klokken 20:00 dansk tid. Den giver et overblik over, hvordan det går med de finansielle aktører, som regeringen samarbejder med. Det er især de føderale banker, som er med i opgørelsen. De fleste betragter et positivt resultat som et tegn på, at USA er i positiv fremgang, mens et negativt resultat tyder på, at økonomien og markedet er bearish. Det vil sige et marked præget af faldende aktiekurser og pessimisme. Men at dømme ud fra sidste uges officielle bullish tal, krydser vi fingre for et positivt resultat! 

Oracle annoncerer sit kvartalsregnskab 

Den amerikanske it-koncern Oracle annoncerer sit regnskab for det seneste kvartal i dag, efter markederne lukker. Trods mange analytikeres positive EPS-resultater (EPS står for indtjening pr. aktie) var deres indtægter i seneste kvartal temmelig sløje. Men efter at Oracle opkøbte en medicinalvirksomhed i slutningen af 2022 og på grund af de stigende priser på aktierne i år, forventer de fleste et positivt afkast.  

Travelodge skal sælges

Den britiske lavbudget hotelkæde Travelodge skal sælges, og kædens amerikanske hedgefondejere håber at kunne få 1.2 milliarder pund for salget. Hotelkæden har nemlig fået et sundt boost i indtjeningen efter coronapandemien, da flere foretrækker at blive i Storbritannien for at holde ferie. Derfor kan det blive en potentielt attraktiv investering for en køber og et godt salg for GoldenTree, der lige nu ejer Travelodge. Uanset hvordan salget ender, er det i hvert fald et udtryk for de store udsving, hoteller har været igennem siden pandemien. 

Kilder: Hargreaves Lansdown, Yahoo Finance, The Guardian, US Fiscal Bureau, Seeking Alpha, Reuters, AJ Bell.

Lærke Engelbrekt Pedersen