Dagens finansnyheder

Onsdag 12. juli

<- Tilbage til nyheder

Markederne afventer inflationstal fra USA, mens Microsoft fejrer sin sejr i retssalen

Play audio

Den amerikanske dollar har taget et dyk 

Den amerikanske dollar er faldet i værdi sammenlignet med de fleste andre globale valutaer, da markederne afventer inflationstallene fra USA senere i dag. De fleste økonomer forudser et fald i inflationen fra 4% i maj til noget under 3%. Det vil bringe inflationen stadig tættere på det ønskede niveau på 2% og kan tyde på, at tidligere renteforhøjelser har virket. Derudover skal The Bank of Canada i dag offentliggøre sin beslutning om, hvorvidt de vil hæve renten, og her forventer man, at renten bliver hævet endnu en gang. 

Microsofts opkøb af Activision Blizzard

Microsoft har oplevet lidt af en dramatisk U-vending ovenpå de amerikanske og britiske myndigheders forsøg på at blokere deres opkøb af spilfirmaet Activision Blizzard. En domstol i San Fransisco har nemlig afgjort, at Microsoft godt kan gå videre med overtagelsen, og inden for en time indvilligede den britiske konkurrencetilsynsmyndighed også i at sætte blokeringen i bero. Som resultat steg aktiekursen på Activision Blizzard med 10%, mens andre spilaktier, herunder Electronic Arts og Take-Two Interactive, også oplevede værdistigninger.

Chipproducenten Arm planlægger børsnotering

Chipproducenten Arm planlægger sin forestående børsnotering (IPO) på the New York Stock Exchange (NYSE). På grund af den seneste tids nedadgående markeder har det generelt været en periode med få børsnoteringer. Det siges, at Arm er i forhandlinger med Nvidia, en af verdens største teknologivirksomheder med speciale i computerchips, om at være den første investor efter børsnoteringen for på den måde at skabe momentum og troværdighed, som kan få flere investorer ombord og gøre børsnoteringen mere stabil. Hvis Arm får succes med at blive noteret til en værdi på de 80 milliarder US dollars, som virksomheden mener, den er værd, vil det være den største børsnotering på NYSE siden elbilsproducenten Rivian i 2021.

Kilder: IG, Reuters, Financial Times, AJ Bell, Nasdaq

Lærke Engelbrekt Pedersen