Dagens finansnyheder

ONSDAG 13. Sep.

<- Tilbage til nyheder

Inflationen i USA sender en bølge gennem markedet, og samtidig hæver Apple deres priser.

Play audio

Den amerikanske inflation kan skabe nervøsitet i markedet

Data om det amerikanske forbrugerprisindeks (CPI) for august ventes at blive offentliggjort senere i dag. Dette vil samtidig vise USA’s inflationsniveau. De fleste forventer, at det vil stige fra omkring 3,2% til 3,6%. Denne stigning er langt fra det, som centralbanker og markeder ønsker sig. De håber ikke, at yderligere rentestigninger er nødvendige for at dæmpe inflationen. Den potentielle stigning i inflationen skyldes hovedsageligt den stigende oliepris, dette kan være med til, at både Federal Reserve i USA og Den Europæiske Centralbank vil foretage rentestigninger i næste uge.

Birkenstock skal børsnoteres 

I går annoncerede Birkenstock deres planer om at blive noteret på New York Stock Exchange. Den tyske fodtøjs virksomhed Birkenstock har en værdiansættelse på næsten 8 milliarder dollars. De har udvidet deres oprindelige sandal design og er blevet en ikonisk stil for alle aldersgrupper. Virksomhedens indtægter blev yderligere øget på grund af Barbie-filmen, der i høj grad fremhævede fodtøjet.

Apple sniger prisstigninger ind 

Apple hævede priserne på deres mest avancerede telefon i går. De forsøger at finde den rette balance mellem at følge inflationens udvikling og opretholde deres overskud, samtidig med at de skal sikre, at kunderne er tilfredse. Prisen på deres billigere telefoner er forblevet uændrede, hvilket muligvis vil betyde, at nogle slet ikke vil opdage, at de har ændret i priserne. Topmodellerne af deres telefoner er, modsat de billigere modeller, større, bedre og propfyldt med flere funktioner, hvilket formentligt vil betyde, at flere kunder vælger denne slags. Det vil forhåbentligt betyde, at de kan holde aktionærerne tilfredse, når de annoncerer deres indtægter og overskud om nogle måneder.

Kilder: Bloomberg, IG, Nasdaq, Yahoo Finance, Financial Times

Caroline Lundig