Dagens finansnyheder

ONSDAG 19. JUNI

<- Tilbage til nyheder

Nvidia er blevet verdens mest værdifulde selskab og britisk inflation rammer målsætning

Play audio

Nvidia er verdens mest værdifulde selskab

I går skrev chipgiganten Nvidia historie ved at blive verdens mest værdifulde børsnoterede selskab. Siden begyndelsen af 2024 er Nvidia-aktien steget med hele 170 procent. Virksomhedens markedsværdi har nu nået hele 3,34 billioner dollars, hvilket har placeret Nvidia foran tidligere førende Microsoft. Denne bemærkelsesværdige vækst er drevet af den enorme interesse og investering i kunstig intelligens.

Britisk inflation rammer mål på 2%

I maj faldt priserne i Storbritannien til det niveau, som centralbanken havde sat som mål på 2 procent. Det er første gang siden juli 2021, at inflationen har ramt dette mål. Denne nyhed kommer forud for det kommende britiske parlamentsvalg i juli.

I maj faldt inflationen for tjenester, som har en betydelig indflydelse på de indenlandske priser, til 5,7 procent fra 5,9 procent i april. Kerneinflationen, som udelukker energi, mad, alkohol og tobak, faldt også til 3,5 procent fra 3,9 procent i april.

Svagt detailsalg i USA i maj

Nye tal om detailsalget i USA for maj blev offentliggjort i går og afslørede en skuffende udvikling. Salget steg kun med 0,1 procent i forhold til april, hvilket er under de forventede 0,3 procent. Ifølge en rapport fra det Amerikanske handelsministerium kæmper forbrugerne fortsat med høj inflation, hvilket får husholdningerne til at prioritere essentielle indkøb og reducere forbruget på ikke-nødvendige varer.

Kilder: Finans.dk, Dr.dk, Theguardian.com

Edith Davis