Dagens finansnyheder

Onsdag 2. august

<- Tilbage til nyheder

Markederne er nervøse efter en nedjustering i USA, men Uber ser ud til at få sit første overskud nogensinde.

Play audio

Fitch nedjusterer den amerikanske regerings kreditvurdering

Markederne er blevet skræmt, efter at en af de tre store kreditvurderingsbureauer, Fitch, har nedjusteret den amerikanske regerings kreditvurdering. De har taget den ned fra den højest mulige rating på AAA til et niveau på AA+. De har sagt, at nedjusteringen primært skyldes den tunge gældssituation, som den amerikanske regering befinder sig i samt den generelle finansielle situation for regeringen. Selvom nedjusteringen ikke har en særlig håndgribelig betydning i praksis, kan det få investorer til at sætte spørgsmålstegn ved deres ubrydelige tro på stabiliteten i en af verdens førende økonomier.

Uber opnår profit for første gang

Uber annoncerede i går, at de med stor succes har opnået driftsindtægter i andet kvartal af 2023, hvilket er første gang i virksomhedens 14-årige historie. De har ellers været kendt for at ikke at være profitable, idet de har underbudt omkostningerne i taxabranchen og draget fordel af flere års “billig finansiering” i startupfasen. Deres seneste omkostningsbesparende tiltag har ført til denne nye rentabilitet, hvilket muligvis også hjælper virksomheden til at stå stærkere i fremtiden.

Domino's og Greggs mærker de høje fødevarepriser

Pizza-kæden Domino's oplevede en stigning på næsten 9% i aktiepriserne takket være nogle stærke resultater i deres Q2 regnskab. Selvom den høje pris på ost har hæmmet deres indtjening det sidste år, så har faldende priser på mejeriprodukter og andre varer som avokado hjulpet Domino's med at genvinde et stærkt resultat. På den anden side så bagerkæden Greggs en nedgang på 7% i deres aktiepris efter de offentliggjorde deres Q2 regnskab. Selvom deres indtjening har været relativt solid, har de høje fødevarepriser spist af deres nettogevinster. Men Domino's regnskab indikerer, at den aftagende inflation, særligt på mad, kan hjælpe andre selskaber, der befinder sig i restaurationsbranchen.

Kilder: Financial Times, AJ Bell, IG, Nasdaq, Wall Street Journal, Investors Chronicle

Lærke Engelbrekt Pedersen