Dagens finansnyheder

ONSDAG 20. Sep

<- Tilbage til nyheder

Inflationsniveauet i Storbritannien overrasker økonomer, mens krypto mister mange af sine investorer

Play audio

Storbritanniens inflation falder til stor overraskelse for økonomerne

Her til morgen blev det annonceret, at Storbritanniens inflationsrate faldt fra 6,8% i juli til 6,7% i august. Dette kom som en overraskelse grundet de stigende brændstofpriser, hvilket fik mange til at forvente en stigning til omkring 7%. Bank of England skal i morgen træffe en beslutning om renten, og denne nyhed vil utvivlsomt påvirke diskussionerne. Mange tror dog stadig, at de vælger at øge rentesatserne, da Storbritannien fortsat kæmper med de højeste inflationsrater i vesten. 

NIO-aktie i dramatisk fald 

NIO (NYSE: NIO) så deres aktier falde med over 10% i går, efter de annoncerede et interessant markedstilbud. Virksomheden, som producerer el-biler, meddelte, at de ville give investorer muligheden for at købe i alt 1 million dollars i konvertible obligationer, som skulle konverteres til aktier i 2029 og 2030. Selvom dette er langt fremme i tiden, medfører det en udvanding af antallet af tilgængelige aktier, hvilket reducerer værdien for nuværende aktionærer. Selvom de har sagt, at de vil bruge pengene fra obligationerne til at reinvestere i virksomheden, kan deres manglende evne til at generere profit bekymre markedet. Det betyder, at det kan blive svært for el-bilproducenten at opnå succes. 

Crypto-fonde mister popularitet

Crypto-fonde er en relativt ny måde at investere på: tilbuddet om en portefølje bestående af volatile kryptovalutaer har været lang tid om at blive anerkendt blandt potentielle investorer. På trods af dette er der alligevel en stigende interesse for disse slags fonde. Men nu er det kommet frem, at der er blevet trukket over 500 millioner dollars ud af disse fonde, hvoraf næsten 45 millioner dollars alene er blevet trukket ud af Bitcoin-fondene. Fire uger med nedgang i august måned har heller ikke hjulpet på investorernes tillid til kryptovaluta og mange frygter, at investorer vil investere i mere stabile aktiver i fjerde kvartal af 2023. 

Kilder: Bloomberg, Nasdaq, Yahoo Finance, Motley Fool, IG, AJ Bell

Caroline Lundig