Dagens finansnyheder

Onsdag 21. juni

<- Tilbage til nyheder

Den svenske krone styrtdykker, EU undersøger Adobe, og Rivian tilsutter sig Teslas ladestationer

Play audio

Den svenske krone styrtdykker

Det kan være, at det er nu, du skal overveje at tage på shopping i Sverige eller investere i valuta, hvis du tror på, den svenske krones værdi vil komme tilbage. Den seneste måned er den svenske krone nemlig faldet drastisk og har nu ramt det laveste niveau nogensinde. I dag onsdag koster det 63 danske kroner at købe 100 svenske kroner. Sidst den svenske krone nærmede sig så  lavt et niveau var under finanskrisen i marts 2009.

EU undersøger Adobes kæmpekøb

EU's konkurrencemyndighed er i gang med at forberede en gennemgang af softwaregiganten Adobes planlagte køb af den cloud-baserede designplatform Figma. Gennemgangen skyldes en frygt for, at store teknologivirksomheder, der opkøber mindre, kan hæmme konkurrencen på markedet. Adobe-aktien faldt på baggrund af nyhederne i går, da nogle har antydet, at det kan tage måneder for handlen at gå igennem, hvis den overhovedet kan udvikle sig.

Rivian tilslutter sig Teslas ladeteknologi

Den amerikanske elbilsproducent Rivian, der producerer eldrevne pickup-trucks og varevogne, så deres aktiekurs stige med over 5% i går efter at have annonceret, at de indgår en aftale med Tesla om brug af selskabets ladeteknologi. Dermed følger de trop på General Motors og Ford, som også har indgået aftale om brug af Teslas ladestationer.  

Da Tesla har et veletableret netværk af ladestationer på tværs af USA, er det her en god nyhed for alle, der kører Rivian, da de nu får adgang til et bredere udvalg af ladepunkter. Det er samtidig med til at gøre køretøjerne til et mere attraktivt køb.

Kilder: IG update, Reuters, Investopedia, Børsen

Lærke Engelbrekt Pedersen