Dagens finansnyheder

ONSDAG 23. Aug

<- Tilbage til nyheder

Markederne oplever en udfordrende måned, men NVIDIAs forventede overskud kan muligvis genoplive optimismen

Play audio

Oliepriserne falder 

Oliepriserne faldt i går, efter at markederne oplever den værste måned i over et år. Da Europa sidste uge så naturgaspriserne stige, på grund af potentiel strejke hos en større leverandør af LNG i Australien, hænger bekymringerne omkring vinterpriserne på olie og gas i luften. Mange investorer venter på de kommende taler fra Jackson Hole Symposiet denne uge, som sandsynligvis vil give klare indikationer om inflationsudvikling.

NVIDIAs forventede overskud 

Den amerikanske chipgigant NVIDIA forventes at rapportere om overskud i deres regnskabsrapport senere i dag - en rapport, som markedet ser frem til. Efter at have oplevet en imponerende vækst på hele 200 % i år og at have spillet en væsentlig rolle i den samlede vækst af S&P 500, har NVIDIA fået enorm indflydelse på markederne. Dets indtjening kan afsløre, hvor vellykkede AI-projekterne har været og give investorer indikationer på sektorens fremtidige velstand.

Der forventes et overskud i detailhandlen

Mens dagens store nyhed er, at NVIDIA forventes at rapportere om et overskud, så er der også betydningsfulde detailhandlere, der skal annoncere deres overskud, prognoser og potentielle tab for sidste kvartal i dag. Blandt de store navne er Abercrombie & Fitch, Guess og Foot Locker, der alle betjener lidt forskellige sektorer af detailhandelsmarkedet. Deres sammenlignelige indtjeninger kan give en indikation på, hvilken betydning inflationen og de igangværende rentestigninger har.

Kilder: Reuters, Financial Times, Nasdaq, Bloomberg, IG

Caroline Lundig