Dagens finansnyheder

ONSDAG 27. sep

<- Tilbage til nyheder

Dollaren stiger i værdi, og H&M's indtjening ser lovende ud.

Play audio

Dollaren nåede op på det højeste niveau i ni måneder

Den amerikanske dollar nåede i går det højeste niveau i ni måneder, hvilket ofte er en indikation på dårlig stemning i markedet, da investorer dermed søger mod de velkendte investeringer. Den britiske pund (GBP) ramte også et lavpunkt, som ikke er set siden sidste års katastrofale mini-budget. Den japanske yen (JPY) har også lidt ved at svække sig i forhold til den amerikanske dollar (USD), da mange frygter, at embedsmænd igen kan gribe ind på valutamarkedet i et forsøg på at kontrollere inflationen. En svag valuta kan sommetider give et kortvarigt løft til markederne, men det er sjældent noget centralbankerne ønsker på længere sigt. 

H&M annoncerer en overraskende positive indtjening

Verdens næststørste detailhandler, H&M (STO: HM-B), offentliggjorde deres overskud for det seneste kvartal, der viste en overraskende positiv udvikling. Omkostningsbesparelser, herunder indførelsen af gebyrer for returnering af varer, har hjulpet med at øge overskuddet og forbedre deres udsigter for fjerde kvartal af 2023. Aktiekursen steg med 2,18%, da markederne åbnede, som en reaktion på den gode nyhed.

CEO’en for Evergrande er angiveligt under politikontrol

Den løbende historie om Evergrande (HKG:3333) fortsætter, da det er kommet frem, at selskabets administrerende direktør, Hui Ka Yan, er blevet sat under politikontrol. Dette betyder ikke nødvendigvis, at han vil blive anholdt eller sigtet for nogen forbrydelser. Det bidrager dog til de stigende bekymringer, som investorer har for selskabet, da risikoen for misligholdelse og likvidation fortsat stiger. Aktiekursen faldt yderligere 19% i morges som følge af nyheden.

Kilder: Bloomberg, Reuters, AJ Bell, Financial Times, Nasdaq, Yahoo Finance

Caroline Lundig