Dagens finansnyheder

Onsdag 28. juni

<- Tilbage til nyheder

Pride-måned giver problemer, mens faldende inflation viser lovende tegn for den globale økonomi

Play audio

Chr. Hansen dropper regnbueflaget

Chrs. Hansen, som er en af Danmarks største virksomheder, er kommet i vælten, efter de besluttede at droppe deres støtte til Pride-måned. Beslutningen kom efter, at virksomhedens amerikanske medarbejdere har modtaget alvorlige trusler på baggrund af virksomhedens offentlige støtte til LGBTQ+-personer. Medarbejderne hos Chr. Hansen er ikke tilfredse med, at virksomheden trækker deres støtte tilbage, og det får samtidig de gode intentioner til at klinge hult og populistisk. Flere virksomheder i USA har den seneste tid trukket deres Pride-markeringer tilbage efter at være blevet udsat for trusler og boykot. 

Walgreens Boots Alliance når lavpunkt

Walgreens Boots Alliance, som ejer detailapotekerne Walgreens i USA og Boots i Storbritannien, har skåret ned i sin indtjeningsprognose for året. Med faldende efterspørgsel på produkter efter covid-19-pandemien er stilnet af, annoncerede de behovet for at lukke hundredvis af butikker over hele Storbritannien og USA. På baggrund af den meddelelse faldt aktierne mere end 9% svarende til det laveste niveau for virksomheden i 11 år. 

Australiens lovende inflationstal

De australske inflationstal blev udgivet i går og afslørede, at inflationen var faldet til sit laveste punkt i løbet af de seneste 13 måneder. Det faldt sammen med annonceringen af et fald i den canadiske inflation. De to lande repræsenterer tilsammen lovende nyheder for den globale økonomi, hvor USA har været frontløber med hensyn til faldende inflation, mens andre har sakket bagud. Men nu ser det ud til, at andre lande endelig begynder at kunne se sig ud af den problematiske inflation.  

Kilder: Dr.dk, Euroinvestor, IG, Financial Times, NASDAQ

Lærke Engelbrekt Pedersen