Dagens finansnyheder

ONSDAG 30. Aug

<- Tilbage til nyheder

Antallet af ledige stillinger falder i USA, og Ørsted står over for svære tider.

Play audio

Ørsteds aktier styrtdykker 

Det danske selskab Ørsted så sine aktier styrtdykke med over 18% i går, efter at de havde annonceret amerikanske værdiforringelser på flere millioner. Disse omkostninger skyldes bl.a. udfordringer i forsyningskæden og den stigende inflation. Aktiekursen faldt til det laveste niveau i over 4 år, og det har bestemt ikke gjort de pessimistiske investorer mere tilfredse. Den amerikanske del af forretningen ser ud til at gå en urolig periode i møde. 

Toyota standser produktionen

Toyota meddelte i går, at de havde standset produktionen på alle 14 produktionsanlæg i Japan. I en udtalelse forklarede de, at det skyldtes en funktionsfejl i produktionsprocessen, men de afviste hurtigt, at der var tale om et cyberangreb. Toyota står for næsten 50% af den japanske bilproduktion, men investorerne i selskabet lod sig ikke skræmme af denne fejl. Aktierne faldt kun med beskedne 0,8%, hvilket antyder, at investorerne stadig har fuld tiltro til, at Toyota klarer denne udfordring. 

Antallet af ledige jobs i USA er på sit laveste niveau i over 2 år

I går blev der frigivet data, som afslører, at antallet af ledige jobs i USA er på det laveste niveau i over 2 år. Det betyder, at arbejdsmarkedet endelig er ved at være ovenpå igen, nu hvor der er mere ro på økonomien. Det betyder også, at der er en stagnering i ansættelser. Selvom at det ikke er godt for de jobsøgende, så reagerede markederne positivt på denne meddelelse, da det sandsynligvis betyder, at inflationspresset er ved at aftage. Dette betyder også, at Federal Reserve (den amerikanske centralbank) på deres næste møde muligvis overvejer at holde en pause med renteforhøjelser. Phew! 


Kilder: Financial Times, Reuters, Bloomberg, Nasdaq

Caroline Lundig