Dagens finansnyheder

Onsdag 5. juli

<- Tilbage til nyheder

Efterhånden som de økonomiske vanskeligheder i Kina fortsætter, gør markederne status over de største udsving

Play audio

Kina sætter farten ned

I går blev der frigivet produktionsdata, som kunne afsløre, at den private sektors aktivitet i Kina igen er faldet, hvilket har ført til den laveste aktivitet i over seks måneder. Mens nogle antyder, at forventningerne var for høje i begyndelsen af året, arbejder den kinesiske centralbank hårdt på at forsøge at vende tingene. Både det kinesiske indeks og Hongkong-indekset er faldet på baggrund af disse data, ligesom andre sektorer, der har tætte forretningsforbindelser med Kina, herunder luksusmode og teknologi, der bruger halvledere også kaldet semiconductors, også er faldet.

Vindere og tabere i 2023 

I sidste uge nærmede årets andet kvartal sig sin afslutning, hvorfor mange overskrifter har været præget af de aktier og sektorer, der har vist styrke eller svaghed gennem de første seks måneder af et hårdt år. Finansielle tjenesteydelser og lægemidler viser sig at være de sektorer der klarer sig dårligst i S&P 500-indekset. Det skyldes, at finansielle tjenesteydelser lider under vægten af bankkollaps, mens lægemidler kæmper for at holde tempoet oppe efter Covid-19-pandemikravene. Teknologi driver især markederne op, da det er en af de eneste sektorer, der for alvor har fast i de grønne tal.

GREE-aktien stiger 

Greenidge Generation Holdings, der har tickerkoden 'GREE', var en af de aktier, der oplevede de største stigninger på i løbet af de sidste to dage på de amerikanske markeder. Virksomheden, der fokuserer på CO2-neutrale minedriftstjenester for Bitcoin, så sine aktier stige med 26% alene i mandags og viser ingen reelle tegn på at stoppe. Nogle analytikere forudser sågar en stigning helt op til 460% ved årets udgang. Selvfølgelig afhænger det af Bitcoins stadigt skiftende popularitet, men kombinationen af CO2-bevidsthed og et alternativ til traditionelle banker kan være et interessant vinderpunkt for aktien.

Kilder: AJ Bell, IG, Motley Fool, Nasdaq, Financial Times, Forbes, Trading Economics

Lærke Engelbrekt Pedersen