Dagens finansnyheder

Onsdag 6. Sep

<- Tilbage til nyheder

Oliepriserne stiger grundet eksportnedskæringer, og samtidig kæmper europæiske byggeselskaber for at overleve

Play audio

OPEC+ udvider nedskæringerne i olieforsyningen

Oliekartellet OPEC+, som består af flere olieproducerende nationer, meddelte, at de vil forlænge deres begrænsninger i olieforsyningen - især de som kommer fra Rusland og Saudi-Arabien. Rusland har sagt, at de vil reducere produktionen med 300.000 tønder om dagen, mens Saudi-Arabien dramatisk vil reducere deres produktion med én million tønder om dagen. Dette sendte oliepriserne op over 90 dollars pr. tønde for første gang i år. Olieaktierne steg som følge af nyhederne, og som resultat heraf gjorde nogle af de største indeks det samme.

Boligbyggeriet i Europa falder til samme niveau som under pandemien

Data fra PMI (Purchasing Manager Index), der blev offentliggjort i går, afslørede et markant fald i boligbyggeriet i hele Europa og Storbritannien. Det er den hurtigste nedgang i sektoren siden pandemien, hvilket viser en reel opbremsning i økonomien. Byggeselskaber har lidt under de faldende aktiepriser i de seneste uger, hvor især Persimmon (PSN) er faldet ud af FTSE 100, og Barratt (BDEV) annoncerede i går at deres overskud også er faldet.

Manchester United forbliver på markedet

De amerikanske ejere af Manchester United (MANU) har meddelt, at de ikke har modtaget et passende tilbud om at købe klubben og gøre den privat. Der havde været rygter om, at en britisk milliardær samt en qatarsk sheik var interesseret i at købe klubben og fjerne den fra aktiemarkedet. Som følge af nyheden faldt aktierne med 18%, hvilket kostede klubben omkring 700 millioner dollars i værdi.

Kilder: BBC, Bloomberg, Financial Times, Yahoo Finance

Caroline Lundig