Dagens finansnyheder

ONSDAG d. 16. Aug

<- Tilbage til nyheder

Danske virksomheders regnskaber strømmer ind

Play audio

NKT falder efter halvårsregnskab

Ordrebeholdningen hos NKT er rekordstor ifølge deres halvårsregnskab. Denne beholdning beløber sig til 57 mia. kr., og samtidig har NKT haft en omsætning på 3,5 mia. kr. i løbet af det seneste kvartal. Hvis vi sammenligner med andet kvartal sidste år, lå NKT's omsætning blot på 2,8 mia. kr., hvilket betyder, at virksomheden har opnået en organisk vækst på 26 %. Ikke desto mindre udfordres virksomheden af højere renter og et lavere aktivitetsniveau, hvilket potentielt kan afskrække enkelte investorer.

Matas viser positiv udvikling

Matas har satset stort på sin online forretning, og denne del butikken fortsætter med at udvikle sig positivt. Det var under covid-19-pandemien, at Matas begyndte at fokusere på online handel, og dette har vist sig at være en gevinst, eftersom Matas nu fortsætter med at slå omsætningsrekorder. Den online del af forretningen er vokset med hele 26 % i det seneste år, og online handel udgjorde 28 % af salget i det seneste kvartal. Matas forventer, at den samlede omsætning vil vokse med 4-7 % i sammenligning med sidste år.

Carlsberg hæver sine forventninger

Carlsbergs kvartalsregnskab viser, at virksomheden forventer vækst i 2023. Dette skyldes blandt andet de generelle prisstigninger samt en øget indtjening på det asiatiske marked. Ifølge Mikkel Emil Jensen, der er analytiker hos Sydbank, ligger Carlsbergs samlede vækst på det forventede niveau, men han påpeger dog, at væksten på det europæiske marked har udviklet sig lidt langsommere end forventet.

Kilde: borsen.dk, euroinvestor.

Lærke Engelbrekt Pedersen