Dagens finansnyheder

Onsdag d. 19. juli

<- Tilbage til nyheder

Markederne nyder godt af positive britiske inflationsnyheder og en stabil strøm af positive meddelelser om overskud.

Play audio

Faldende britisk inflation driver markedet i gang.

Der blev offentliggjort data, der viser, at den britiske inflation var faldet fra 8,7% i maj til 7,9% i juni. Dette er lavere end forventet og viser at kampen mod inflationen begynder at komme under kontrol igen. Selv den kendte volatile kerneinflation var lavere, hvilket igen var lavere end analytikere havde forudsagt. Markederne steg på baggrund af de positive nyheder, FTSE 100 steg med 1,3% og FTSE 250 steg med hele 3%.

Netflix og Tesla forventes at offentliggøre et overskud 

Både Netflix og Tesla forventes at offentliggøre deres overskud i dag, sammen med en hel række andre store virksomheder fra S&P 500. Mange håber på positive resultater, da en stor del af gevinsterne på S&P 500- og Nasdaq-indekserne i år skyldes en meget lille procentdel af virksomhederne, især inklusive Netflix og Tesla. Hvis tonen i regnskabsrapporterne er positive, kan det antyde, at markedet kan fortsætte med at stige i anden halvdel af året. Det modsatte kan godt sende markedet ind i en mere urolig fase, da der opstår spørgsmål om, hvilke aktier der kan fortsætte med at opretholde væksten.

Darktrace-aktier stiger til vejrs.

Aktierne i det britiske cybersikkerhedsfirma Darktrace steg med over 27% i går, efter at en rapport blev offentliggjort af EY, som fjernede enhver tvivl angående resultatet af deres regnskabsrapport. Quintessential Capital Management, en hedgefond baseret i USA, beskyldte Darktrace for at drive værdien af deres aktier op, inden de blev børsnoteret i 2014. Selvom EY-rapporten viste områder, der kunne forbedres, ser det ud til, at intet skummelt er blevet fundet, til stor lettelse for mange investorer.

Kilder: IG, AJ Bell, Reuters, Yahoo Finance, Financial Times

Caroline Lundig