Dagens finansnyheder

Onsdag d. 26. juli

<- Tilbage til nyheder

Regnskabsperioden får Alphabets aktier til at stige, og samtidig venter vi på at Federal Reserves tager en beslutning om renten.

Play audio

Alphabet køre med klatten

Både Microsoft og Alphabet rapporterede deres indtjening efter lukketid på markederne i går. Alphabet overgik analytikernes forventninger på de fleste områder, hvor indtægterne steg markant. Investorerne reagerede allerede positivt på forventningen til annonceringen og forventes at sende aktiekurserne op på nye højder, når markederne åbner denne morgen. AI-rivalen Microsoft klarede sig ikke så godt, da deres cloud-division viste en afmatning i væksten, hvilket kan sende deres aktiekurs i den modsatte retning af Alphabets.

Rentebeslutninger 

Alt denne spændende markedsaktivitet i indtjeningsperioden er med til at skjule bekymringerne omkring to store beslutninger denne uge: både den amerikanske centralbank (Fed) og den europæiske centralbank (ECB) skal beslutte, om de igen skal hæve rentesatserne. Først er det Fed, der skal træffe beslutning i dag, hvorefter Den Europæiske Centralbank følger efter i morgen. Selvom både USA og mange andre lande oplever en nedgang i inflationen - for eksempel meddelte Australien i går, at inflationen faldt yderligere fra 7% til 6% - så er den stadig ikke nået ned på de 2%, som mange regeringer sigter efter. En stigning i rentesatserne bliver sjældent positivt modtaget af markederne, men det kan være, at flere meddelelser om positivt overskud hjælper med at holde humøret oppe i den anden halvdel af ugen.

Unilever drager fordel af højere priser 

Unilevers regnskabsrapport, der blev offentliggjort i går, viste, at overskuddet var solidt stigende og sendte aktiekurserne op med over 6%. Det europæiske forbrugsgode-selskab ejer nogle store husholdningsmærker, herunder Dove, Ben & Jerry's og Marmite, som alle har oplevet betydelige prisstigninger på deres produkter i løbet af det seneste år. Selvom Unilever anerkendte, at vi er ovre det højeste niveau af inflationen, øgede de også indtægtsprognoserne for året, hvilket blev godt modtaget af investorerne.

Sources: Financial Times, Bloomberg, AJ Bell, The Guardian

Caroline Lundig