Dagens finansnyheder

Tirsdag 11. juli

<- Tilbage til nyheder

En stabil optimisme på markederne med flere rentepauser i horisonten

Play audio

Små tegn på optimisme

Efter en hård sidste uge viste markederne i går små tegn på optimisme, da både S&P 500, Eurostoxx 50 og asiatiske markeder lukkede dagen i grønt. De britiske arbejdsløshedstal viste en stigning i antallet af arbejdsløse, hvilket typisk er det, økonomer ser efter, når de forsøger at dæmpe inflationen. Med de nyeste inflationstal fra USA i morgen, er markederne klar til flere positive nyheder.

Rentepauser

I det seneste år har de fleste centralbanker aggressivt hævet renten i et desperat forsøg på at kontrollere den voldsomme inflation, der skyller over det meste af kloden. Men USA lavede krusninger på de bølger, da de i sidste måned besluttede at sætte deres renteforhøjelser på pause, selvom de advarede om, at der sandsynligvis vil være behov for yderligere renteforhøjelser inden årets udgang. Australien og Canada fulgte trop i sidste uge og satte også deres renteforhøjelser på pause. Det forventes, at Royal Bank of New Zealand melder en beslutning ud om deres renter i løbet af i dag. Her forventer man at høre om en lignende pause, hvilket efterlader landet på et af de højeste inflationsniveauer blandt ilande på 5,5%.

Konvertible obligationer på elbilsmarkedet

Elbilsproducenten Fisker meddelte i går, at de vil sælge for 340 millioner dollars i konvertible obligationer for at rejse kontanter. Det fik virksomhedens aktiekurs til at stige. 

En konvertibel obligation giver køberen mulighed for at konvertere til et bestemt antal aktier i fremtiden. Mens elbilsmarkedet er notorisk svært at bryde ind på grund af det relative monopol, som Tesla synes at have haft, er det håbet, at denne konvertible obligation vil øge Fiskers evne til at producere køretøjer og igen øge deres aktiekurs, som ellers er faldet med 15% for året.

Kilder: IG, Nasdaq, Investopedia, Reuters, Techcrunch, Yahoo Finance

Lærke Engelbrekt Pedersen