Dagens finansnyheder

TIRSDAG 12. Sep

<- Tilbage til nyheder

Der er store forventninger til børsnoteringen af Arm, mens udsigterne for Europa ser mindre optimistiske ud

Play audio

Længe ventede børsnotering af Arm

Der er store forventninger til den længe ventede børsnotering af softwarevirksomheden Arm, der ejes af Softbank. Rapporter antyder, at der allerede vil blive lukket for salget midt på eftermiddagen, tirsdag den 12. september. Deres mål er at rejse omkring 5 milliarder dollars, hvilket potentielt kan gøre det til den største børsnotering i 2023.

Nogle bekymrer sig imidlertid for, at den store interesse kan føre til et eventuelt værditab for mindre investorer, (dvs. ikke banker og fonde) efter den indledende børsnotering, som det er sket med andre børsintroduktioner for nylig. Mange håber dog, at Arm vil være en af de første til at bryde med tendensen.

Euroen svækkes

Euroen har haft en gradvis tilbagegang sammenlignet med andre globale valutaer, især den amerikanske dollar. De økonomiske data, der er blevet offentliggjort for Europa de seneste uger, har været svage. Især Tysklands tal, som normalt er drivkraften bag væksten i Europa, har været skuffende. Samtidig er tallene overraskende stærke for USA, hvilket kun har styrket valutaen for den amerikanske dollar. Dette kan lægge yderligere pres på de beslutninger om rentesatser, som Den Europæiske Centralbank (ECB) skal træffe i den nærmeste fremtid.

Den spanske inflation stiger

I Spanien stiger inflationen igen, efter at den for blot to måneder siden faldt til under det ønskede niveau på 2%. De seneste offentliggjorte tal viser, at inflationen er steget til 2,6%. 

Dette er en bekymrende udvikling for landet, især da priserne på brændstof og visse fødevarer har drevet inflationen op i løbet af sommeren. Samtidig kan det indikere, at kampen mod inflationen langt fra er overstået, og at yderligere rentestigninger kan blive nødvendige.

Kilder: Bloomberg, Reuters, Financial Times

Lærke Engelbrekt Pedersen