Dagens finansnyheder

Tirsdag 13. juni

<- Tilbage til nyheder

Amerikanske inflationstal, UBS afslutter opkøb og Toyota er i fremgang

Play audio

USA offentliggør inflationstal

De amerikanske inflationstal for maj måned bliver annonceret i dag. De fleste analytikere er optimistiske, og blandt andet forudser Bloomberg, at inflationen lander på 4,9% i maj. Hvis det viser sig at være rigtigt, vil det være det laveste inflationsniveau i USA i over to år. Inflationstallene vil påvirke den amerikanske centralbanks beslutning om rentesatser, som skal træffes senere på ugen.

UBS afslutter overtagelse

Den schweiziske bank UBS meddelte i går, at de havde afsluttet overtagelsen af deres schweiziske rival Credit Suisse. UBS indvilligede i at opkøbe Credit Suisse tilbage i marts 2023 for at undgå bankens potentielle kollaps. Siden da har der været forhandlinger i gang om, hvordan fusionen formelt skulle gennemføres. Udmeldingen fik UBS' aktiekurs til at stige med 1,14% og vil sandsynligvis give lidt ro på andre aktier i den finansielle sektor.

Toyotas store fremgang

De globale markeder lukkede i sikre grønne farver i går, men især Toyota oplevede en af de største fremgange på det japanske Nikkei-indeks, hvor aktiekursen steg med 5%, så den nu ligger på det højeste niveau siden 1990'erne. Toyota annoncerede deres planer om at udvikle den næste generation af elektriske køretøjer, som skulle have en rækkevidde på omkring 1.000 km, hvilket er en langt bedre rækkevidde end andre aktører på markedet har i øjeblikket. 

Kilder: Reuters, investopedia, CNBC, Financial Times, Bloomberg

Lærke Engelbrekt Pedersen