Dagens finansnyheder

TIRSDAG 18. JUNI

<- Tilbage til nyheder

Female Invest crowdfunding slår rekorder, franske aktier falder, og Fisker Inc. søger konkursbeskyttelse

Play audio

Den største crowdfunding nogensinde 

I dag er en historisk dag hos Female Invest! Når klokken slår 12, får vores medlemmer mulighed for at investere i os og eje en del af Female Invest på samme vilkår som vores institutionelle investorer. Det er den allerførste crowdfunding nogensinde i Female Invests historie, og den har allerede slået rekorder, vi aldrig havde turde drømme om! Med mere end 13.000 forhåndsregistreringer er vi den mest populære crowdfunding nogensinde på handelsplatformen Seedrs, og aldrig har så mange kvinder skrevet sig op til en crowdfunding før.

Fisker Inc. søger konkurs­be­skyt­telse

Elbilsfirmaet Fisker Inc., ledet af danske Henrik Fisker, har søgt om konkursbeskyttelse gennem den såkaldte Chapter 11-proces. Mellem 200 og 999 kreditorer har penge i klemme hos Fisker Inc, herunder 2 mio. dollar til Adobe og 1,2 mio. dollar til Google. Chapter 11 har til formål at beskytte et selskab mod kreditorer, mens en rekonstruktionsplan laves, så normal drift kan fortsætte. Fisker Inc. har længe været genstand for flere kritiske historier og har ikke kunnet indfri deres ambitioner om leverancer af den elektriske SUV Fisker Ocean. Senest præsenterede selskabet et kraftigt underskud i starten af marts.

Aktierne styrtdykker i Frankrig

Aktierne styrtdykker, og renterne stiger i Frankrig efter præsident Macrons udskrivning af parlamentsvalg, hvilket har skabt frygt for populistiske politikere og ufinansierede løfter om skattelettelser og velfærd. Markedet er bekymret, da Frankrig, som er en af Europas største økonomier, allerede kæmper med en høj offentlig gæld på over 100 procent af landets BNP. Investorer frygter et scenarie som det, der ramte England i 2022 med store ufinansierede skattelettelser. Efter Marcron udskrev parlamentsvalg faldt det franske eliteindeks CAC40 med 9 procent, mens banker som Societé Generale er faldet med op til 17 procent. 

Kilder: Børsen, Euroinvestor

Nina Dahl