Dagens finansnyheder

TIRSDAG 19. Sep

<- Tilbage til nyheder

Oliepriserne fortsætter med at stige, hvilket skaber bekymring

Play audio

Canada og Europa offentliggør inflationstal

Det er en begivenhedsrig uge med rentebeslutninger og økonomiske udmeldinger. Dagens store nyhed er, at Canada og Europa offentliggør deres inflationstal for august måned. Mens mange håber, at Europas tal er faldet, tyder det desværre på, at de canadiske inflationstal er steget. Og som om det ikke var nok, steg oliepriserne igen i går aftes, hvilket formentligt vil få centralbankerne til at overveje, om yderligere rentestigninger er nødvendige.

Bankernes syn på omstruktureringer

Det har ikke været et let år for finansielle institutter, og sammenbruddet af de to store banker Silicon Valley Bank og Credit Suisse har tydeliggjort dette. Som en konsekvens heraf, har markederne holdt skarpt øje med bankernes handlinger, hvilket har gjort dem sårbare over for volatilitet. I går oplevede den franske bank Société Générale (EPA:GLE) en betydelig nedgang i aktiekurserne, med et dyk på over 9%, efter at de annoncerede en stagnation i deres salg. Det forventes dog, at deres nye administrerende direktør snart vil præsentere en helt ny strategisk plan for at ændre på situationen. 

Evergrande står over for endnu en undersøgelse

Ejendomsbranchen har længe været en torn i øjet for Kinas økonomi. Evergrande (HKG:3333), en af de helt store aktører i ejendomsbranchen i Kina, har gjort sig bemærket de sidste par år. I 2021 misligholdte virksomheden en obligationsbetaling, som sendte chokbølger gennem økonomien. Efter at have gennemgået forskellige genopretningsprocedurer overlevede Evergrande dog. Men i går faldt aktierne imidlertid med over 25% efter en meddelelse om, at medarbejdere var blevet tilbageholdt, og at der muligvis vil komme en ny undersøgelse af virksomheden.


Kilder: Reuters, Bloomberg, IG, Financial Times, Yahoo Finance, Nasdaq

Caroline Lundig