Dagens finansnyheder

Tirsdag 20. juni

<- Tilbage til nyheder

Kina og USA mødes, dagligvarepriserne falder og Wirecard skal for retten

Play audio

Kina og USA mødes 

Et møde mellem USA's udenrigsminister, Antony Blinken og den kinesiske præsident Xi Jinping er gået et stykke vej for at forsikre markederne om, at de igangværende geopolitiske spændinger mellem USA og Kina kan lette. Det forventes, at Kina sænker landets styringsrente i dag, hvilket forhåbentlig vil stimulere væksten og markederne efter en træg start på ugen.

Faldende dagligvarepriser 

Priserne på dagligvarer er faldet i både Storbritannien og Tyskland. Fødevarer er en af de drivende faktorer bag den stigende inflation i øjeblikket, som centralbankerne forsøger at tackle med løbende renteændringer. Mange håber, at de faldende priser vil stimulere både europæiske og britiske markeder, som begge har haft en langsom start på ugen.

Wirecard retssag

Singapore har været den første nation, der har givet fængselsdomme til tidligere Wirecard-ansatte. Det tyske fintechselskab, som specialiserede sig i betalinger, kollapsede i juni 2020, efter det viste sig, at godt 14 milliarder kroner, som skulle befinde sig på konti i to filippinske banker, aldrig havde eksisteret. Nu er der en retssag i gang i München mod flere seniormedlemmer (inklusive den administrerende direktør), der står over for anklager som bedrageri og underslæb – og det er usandsynligt, at de bliver det sidste.

Kilder: Reuters, IG markets, Financial Times, NASDAQ, Reuters

Lærke Engelbrekt Pedersen