Dagens finansnyheder

TIRSDAG 26. Sep

<- Tilbage til nyheder

Irn-Bru producenten imponerer aktionærerne, mens data fra FED antyder, at folks opsparinger svinder ind

Play audio

Online gambling oplever et økonomisk pres

En af de førende britiske spilvirksomheder, Entain (LON:ENT), har oplevet en betydelig nedgang i deres overskud. Dette skyldes blandt andet stramninger af spillereglerne. 

Aktiekursen for Entain faldt med over 13% efter meddelelsen og medførte samtidig et fald i andre lignende virksomheders aktiekurs, herunder Ladbrokes (LON:LCL) og Coral (LON:CRU). Mens spilreformer betragtes som forbedringer i samfundet, er det altid en afvejning for aktionærerne, som har investeret i virksomheden. 

AG Barr offentliggør et stærkt overskud 

Sodavandsproducent AG Barr (LON:BAG) annoncerede et stærkt overskud i går. Dette skyldes blandt andet, at deres populære brand Irn-Bru oplever stor efterspørgsel på trods af den regnfulde sommer i Storbritannien. Det positive resultat opmuntrede investorerne og gav dem troen på, at sodavand kan betragtes som en overkommelig luksusvarer i sværere tider, som folk vil blive ved med at forbruge.

Forbrugsaktier risikerer et knæk

I sidste uge frigav Federal Reserve data, der afslørede, hvordan amerikanernes opsparinger påvirkes. Dette er dog ikke overraskende, da de fleste enkeltpersoner havde et mindre beløb sparet op i juni, end de havde i marts 2020. 

Ikke desto mindre havde de rigeste 20% af befolkningen faktisk mere sparet op end før Covid-19, hvilket antyder en voksende kløft i forbrugsvanerne. Med en voksende formuepulje vil det være luksusaktierne, der vil trives, mens forbrugsaktier (såsom restauranter) igen vil være under pres. 

Kilder: AJ Bell, Financial Times, Bloomberg, IG, Reuters, Yahoo Finance

Caroline Lundig